Jedinstvena fasada Jedinstva

U povodu uređenja pročelja bivše tvornice Jedinstvo, Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade organizira niz događanja koji će se održati tijekom popodneva u pogonu bivše tvornice i na savskom nasipu.

Zidne površine bivše trnjanske tvornice oslikavaju grafiteri, umjetnici, dizajneri… U suradnji s Muzejom ulične umjetnosti, Pogon je okupio vizualne kreativce i ne bi li na svojim zidovima udomio njihove ideje.

Petnaest radova Jedinstvene galerije na otvorenom u punom će svjetlu zasjati danas, a od 13.00 do 22.00 organizatori pozivaju na druženje i proslavu novog ruha Jedinstva. Pogledajte nove radove, zaplešite uz DJ-eve, povedite djecu na radionicu grafitiranja, a možda se nađe pokoji kist i prazni komadić zida za vaše intervencije!

Na fasadi Jedinstva zasjat će motivi vizualnih identiteta proizvodnih pogona iz razdoblja socijalizma, napad na protagoniste loših filmova o apokalipsi, čovjekolika mačka koja ubija vrijeme, pismom dekonstruirano ljudsko tijelo, Johnny Depp, vizualizacija osjećaja da će vam glava eksplodirati i dr., a oslikat će ih Lana Cavar + Narcisa Vukojević, Nadja Jovanović, Tomislav Vončina, Maja Pejčinović, Hana Grgičević, Tea + Marta Stražičić, Monika Meglić, Bojan Krištofić, Patrick Hrga, Zvonimir Haramija, Tamara Komljenović, Petra Drozdan-Kranjčec, Ljudevit, Mikula Petar Marušić i Luka Vučić.