U Splitu otvoren skup 25. knjiga Mediterana

U organizaciji Književnog kruga Split večeras je u splitskoj palači Milesi svečano otvoren književni skup 25. knjiga Mediterana. U idućih šest dana održat će se stručni skupovi i promocije.

Ovaj je događaj u Splitu okupio domaće i strane znanstvenike koji će predstaviti dva časopisa i 20 knjiga. Večeras je predstavljen četvrti, završni dio knjige "Dalmatia praeromanica IV".

Predstavljena je i knjiga "Izabrani spisi Ive Tartaglie" autora Aleksandra Jakira i Norke Mladinić-Machiedo. Bivši splitski gradonačelnik Ivo Tartaglia, koji je tu funkciju obnašao od 1918. do 1928., središnja je tema manifestacije. Bit će održan međunarodni znanstveni skup "Ivo Tartaglia i njegovo doba".

Bit će otvorena i izložba građe iz Muzeja grada Splita "Životni prostor Ive Tartaglie" te izložba "Iz arhiva dr. Ive Tartaglie" u Sveučilišnoj knjižnici.

U programu je predviđena projekcija dvadesetominutnog filma o Splitu 1918. godine te izlaganja Ivana Boškovića, Tončija Šitina, Josipa Vrandečića, Stanka Piplovića, Ivane Prijatelj-Pavičić i Dragana Markovine.