Žarko Radić ravnatelj Drame splitskog HNK

Žarko Radić novi je ravnatelj Drame splitskog HNK. Na tu ga je dužnost na jučerašnjoj sjednici potvrdilo Kazališno vijeće prihvativši prijedlog intendanta Tončija Bilića.

Radić na mjesto ravnatelja Drame dolazi nakon što je u lipnju Jasen Boko podnio ostavku koja je danas stupila na snagu. Boko je ostavku dao, kako je tada priopćio, iz osobnih razloga.

Novoimenovani ravnatelj drame Žarko Radić (63) rođen je u Splitu i član je Hrvatske udruge filmskih glumaca i Hrvatskoga društva dramskih umjetnika. Diplomirao je glumu 1973. na beogradskoj Akademiji za film, radio i TV. Do 1985. stalni je član Pozorišta na Terazijama, a nakon toga postaje slobodni umjetnik. Godine 1991. iz Beograda odlazi u Kanadu i SAD. U Hrvatsku se vratio 1999. godine, kada se ponovno posvetio glumi u splitskom i riječkom HNK.

Novije zapažene uloge ostvario je u predstavama riječkoga HNK "Baba Jaga je snijela jaje", "Diskretni šarm buržoazije" i "Opera za tri groša", u "Oluji" kazališta Ulyssess te u predstavama "Amerikanska jahta u splitskoj luci" i "Romeo i Julija" splitskoga HNK.