'Njuške' - smijeh u Teatru Exit

Nova predstava Teatra Exit 'Njuške', prema popularnom predlošku australskog dramatičara C.J. Johnsona i u režiji Matka Raguža, večeras je nasmijala i zabavila publiku. Naviještena je tako još jedna hit predstava tog zagrebačkog kazališta.

Predstava prati sudbine petnaestak različitih karaktera pasa kroz niz zabavnih monologa koje naizmjence izvode glumci Filip Križan, Janko Rakoš i Enes Vejzović. U njihovim glumačkim interpretacijama razvija se kolaž psećih života koji na duhovit način zrcali njihove svakodnevne probleme, brige, ljubavi, prijateljstva, zadovoljstva, pa i osvete.

Jack russel terijer, rotvajler, afganistanski pa engleski hrt, pitbull terijer, beagle, čivava, zlatni retriever, njemački i hrvatski ovčar, pa čak i jedan mješanac, imaju razne probleme sa susjedima, gazdama, svojim spolnim nagonima. Osjećaju se i voljeni i zanemareni, nekad su gladni, nekad bijesni, katkad veseli i bezbrižni, a katkad ostavljeni i tužni.

Hrvatska inačica predstave originalnog naziva 'The Dog Logs', u prijevodu i adaptaciji Ines Matić i Janka Rakoša, te redateljskoj interpretaciji Matka Raguža, pružila je sinoć dva sata dobre zabave publici Exita, koja je često glumce ispraćala pljeskom, da bi i njih i autorski tim na samome kraju dočekale ovacije, piše Hina.