Otvorenje sezone Jazz orkestra HRT-a

Nakon ljetne turneje koja je otvorena spektaklom na Ljetnoj pozornici na
Bundeku, Jazz orkestar HRT-a i Simon Marlow zajedničkim projektom
Swing Time počinju novu koncertnu sezonu.

U novom koncertnom prostoru u centru Zagreba – Zagrebačkom kazalištu mladih Jazz orkestar HRT-a predstavit će projekt koji je ovoga ljeta oduševio publiku  Zadra, Rovinja, Šibenika i Bola: spoj novih i suvremenih hitova te evergreena s domaćeg i svjetskog repertoara swinga i jazza u vrhunskim aranžmanima za big band.

Pjevač Simon Marlow, rođen je u Oxfordu gdje je studirao povijest umjetnosti,
da bi u Londonu studirao izvedbene umjetnosti i glumu. Iskustvo je stjecao u mjuziklima West Enda, a zatim, preselivši se u Hamburg, i u njemačkim produkcijama mjuzikala i predstava.

Uz to, dijelio je koncertne podije s nizom europskih orkestara i vokalnih umjetnika. Svoje istinsko poznavanje žanra, scenskog nastupa, osjećaja za suradnju s orkestrom u najboljoj maniri zlatnog doba swinga i jazza i ovaj će put potvrditi uz članove Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića, uz potporu vokala gošći Jane Fabijanić i Marije Rubčić.

Eksplozivni Take the „A“ Train i Mambo Caliente, te sjajne vokalne suradnje u
hitovima Come Fly with Me, Beyond the Sea, Smells Like Teen Spirit, Wanderwall, Fly Me To The Moon, Strangers In The Night, New York, New York, Još samo večeras, Prolazi sve, You Can Leave Your Hat On... jamstvo su vrhunskoga glazbenog, ali i scenskog doživljaja!

Izravni prijenos koncerta na Trećem programu Hrvatskoga radija. Koncert snima Hrvatska televizija.