19. dani Josipa i Ivana Kozarca

U sklopu 19. dana Josipa i Ivana Kozarca u velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima dodijeljene su nagrade Josip i Ivan Kozarac, a nagrada za životno djelo pripala je posmrtno osječkom odvjetniku i književniku Luji Medvidoviću, koji je ubijen početkom godine.

Za knjigu godine nagrađen je osječki književnik Delimir Rešicki za djelo Dronjci na hrpi s podnaslovom Mala emocionalna svaštalica, a poveljom uspješnosti nagrađena je osječka književnica Marica Liović za knjigu "Od euforije do zaborava" u kojoj se znanstveno bavi nepoznatim dramama Josipa Kosora.

Pozdravljajući sudionike književne priredbe Živi kapitali, tradicionalnog dijela Dana Josipa i Ivana Kozarca, dopredsjednik Društva hrvatskih književnika Stanislav Marijanović čestitao je organizatorima na dugovječnosti te književno-znanstvene manifestacije i činjenici da je prati sve više mladih.

Na književnoj priredbi Živi kapitali svoja su djela čitali Miroslav S. Mađer, Adam Rajzl, Tito Bilopavlović, Pajo Kanižaj, Mladen Kušec, Jakša Fiamengo, Miki Bratanić i Franjo Džakula.

U povodu 155. obljetnice rođenja književnika Josipa Kozarca, u prostorijama Hrvatskih šuma u Vinkovcima predstavljena je knjiga Josip Kozarac kao prva knjiga u novopokrenutoj biblioteci Hrvatski velikani Slavonske naklade Privlačica iz Vinkovaca.

Književno-znanstvenu manifestaciju Dane Josipa i Ivana Kozarca utemeljili su 1995. godine Slavonska naklada Privlačica, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatske šume, Vukovarsko-srijemska županija i grad Vinkovci, a redovito je organizira vinkovačka Privlačica.