'Muž uvijek zadnji dozna. Ovo je vrlo neugodna stvar'

Svi smo iznenađeni. Ovo je vrlo neugodna stvar za HGK, kratko je komentirao predsjednik HGK Nadan Vidošević uhićenje pročelnice svojeg ureda Zdenke Peternel. Dodao je da Komora potpuno surađuje s mjerodavnim državnim tijelima i ispunjava sve što se traži.

Na pitanje kako je moguće da nije znao što se događa, kazao je: Muž uvijek zadnji dozna. Sve je moguće, ali moramo voditi računa da se prvo nekome dokaže krivnja. Nije želio odgovarati na dodatna pitanja novinara uz obrazloženje da je istraga tajna. Samo je poručio javnosti i zaposlenicima HGK da u takvim okolnostima moraju raditi više i bolje nego do sada.

Podsjetimo, jučer je uhićena i pritvorena prva Vidoševićeva suradnica Zdenka Peternel. Sumnjiči se da je fiktivnim fakturama, uz pomoć dvojice suosumnjičenika, izvukla 32 milijuna kuna. Prijeti joj 10 godina zatvora. Osim nje, u istražnom je zatvoru zadržan i Davor Komerički. Trećeoptuženi Igor Premilovac branit će se sa slobode.

Iz Hrvatske gospodarske komore stiglo je priopćenje. U njemu potvrđuju da je protiv Peternel pokrenut istražni postupak te da HGK potpuno surađuje s mjerodavnim tijelima. Peternel se pred sucem branila šutnjom.