"Tri mušketira" u riječkom HNK

Glazbeni triler "Tri mušketira" po romanu Alexandrea Dumasa u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića premijerno će biti izveden u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Mušketire glume Igor Kovač, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić i Alex Đaković, Milady je Tanja Smoje, vojvoda od Buchinghama Rade Radolović, a kraljica Nika Mišković. Scenografkinja je Marija Kalabić, kostimografkinja Tatjana Radišić, skladateljica Irena Popović, autor tekstova songova Predrag Lucić, oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak, a glumce je scenskom mačevanju podučavao Lovro Buva.

Redatelj predstave je gost iz Srbije kojemu je to prvi redateljski angažman u Hrvatskoj Kokan Mladenović, koji je rekao kako vjeruje da će se predstavom na suvremen način ispričati klasična priča o moći, vlasti i odnosu među ljudima. Ocijenio je da je riječki HNK jedna od rijetkih nacionalnih kazališnih kuća koja izražava stajalište prema društvu i pokazuje društvenu odgovornost.

Kokan Mladenović, osim što je redatelj, i autor je dramatizacije. Dramaturginja je Magdalena Lupi Alvir, a kostime je osmislila Tatjana Radišić.