Darovane knjige vukovarskoj knjižnici

U sklopu projekta zagrebačke Nakladničke kuće Mate d.o.o. i Zagrebačke škole ekonomije i managementa Darujmo vukovarsku knjižnicu prikupljeno je 210 stručnih knjiga koje su na prigodnoj svečanosti predane toj ustanovi.

Prema riječima koordinatorice prodaje u Mate d.o.o.-u Stele Ulovac, riječ je o stručnim djelima iz ekonomije, marketinga, financija, računovodstva, psihologije i sociologije, vrijednima oko 60.000 kuna, kupljenima zahvaljujući donacijama 13 hrvatskih kompanija.

Obnovom i dopunom knjižne građe potičemo i ulaganje u znanje, a time i u razvoj slabije razvijenih područja Republike Hrvatske, rekla je Stela Ulovac, koordinatorica prodaje u Nakladničkoj kući Mate d.o.o., koja je na hrvatskom tržištu već više od 20 godina.

Zahvaljujući na donaciji, ravnateljica vukovarske Gradske knjižnice Vlatka Surma-Szabo rekla je kako je u fundusu te ustanove oko 120.000 knjiga. Podsjetila je da je vukovarska knjižnica u Domovinskom ratu izgubila 40 posto fonda, što čini više od 30.000 svezaka.

Projekt Darujmo vukovarsku knjižnicu ostvaren je uz potporu Ureda predsjednika Republike Ive Josipovića, a medijski projekt poduprli su poslovni tjednik Lider, Hina, Gradski radio Osijek i Hrvatski radio Vukovar.