Radman: U iduće 3 godine obnavljamo kompletnu tehnološku infrastrukturu

Hrvatska radiotelevizija i Fakultet elektrotehnike i računarstva potpisali su sporazum o suradnji na području primjene stručnih znanja u radiodifuziji i drugim područjima od zajedničkog interesa te novih medijskih tehnologija.

Sporazum se odnosi i na područja zajedničke suradnje u prijavljivanju istraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja, provođenje svih oblika znanstvenoga i stručnog usavršavanja koje je od interesa za HRT, zajednički nastup prema gospodarstvu i javnoj upravi vezano za istraživanja, stručni rad te obrazovanje, planiranje i provođenje istraživačkog rada.

U ime FER-a sporazum je potpisao dekan tog fakulteta Nedjeljko Perić, a u ime HRT-a glavni ravnatelj Goran Radman.

Velik broj naših inženjera, ljudi koji upravljaju našim tehnološkim pogonom, dolazi upravo s FER-a, stoga i mi kao korisnici tih znanja želimo pridonijeti razvoju novih znanja i vještina, rekao je Radman. Dodao je da HRT, nakon godina neulaganja, u sljedeće dvije do tri godine želi obnoviti cjelokupnu tehnološku infrastrukturu te dohvatiti ritam razvoja medija i tehnologije koji ima suvremeni svijet. HRT ima ambiciju sudjelovati u stvaranju novih znanja koja će dovesti i do praktične primjene. Ovdje smo ne zbog nas samih, nego zbog društva kojem pridonosimo svaki iz svoga područja. Kvaliteta društva je nešto od čega mi povratno dobivamo puno više i sa svoje strane dajem punu podršku tom nastojanju, istaknuo je Radman.

Dekan FER-a Nedjeljko Perić rekao je kako očekuje mnogo inovacija na području informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Sporazum je nastavak dugogodišnje suradnje dviju institucija. Za koordinaciju i razvoj dugoročne suradnje zaduženi su prof. dr. sc. Sonja Grgić, u ime FER-a, te ravnatelj Tehnologije HRT-a Duško Zimonja, u ime HRT-a.