'Ja i moji osjećaji' u kazalištu Žar ptica

'Ja i moji osjećaji', autorski projekt Ivice Boban, koji će djeci pokušati objasniti kako osvijestiti, prepoznati i izraziti osjećaje, bez obzira na to jesu li pozitivni ili negativni, premijerno je izveden u Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu.

Prvi su put na hrvatskoj kazališnoj sceni glumci Zoran Pribičević, Ivana Boban, Jure Radnić i Marija Šegvić kroz interaktivnu igru s djecom ponudili odgovore na pitanja o životu i odgoju svakog djeteta, o tome kako prihvatiti vlastite osjećaje, kako ih kroz razgovor i igru bez straha izraziti te kako njihovu energiju pretvoriti u pogonsko gorivo za kreativnost.

Predstava će skenirati uzroke tegoba zbog progutanih osjećaja i nastojati otkloniti njihove posljedice, osjećaj napuštenosti, neprihvaćanja i samoće, ustvrdila je u najavi predstave Boban. Ocijenila je da su djeca danas sve sklonija potiskivanju misli i osjećaja, iako su po prirodi zapravo vrlo otvorena prema svojem unutarnjem svijetu.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine. Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Ana Trišler, a autor glazbe Damir Šimunović.