Otvoren Festival hrvatske glazbe u Beču

Deveti Festival hrvatske glazbe u Beču otvoren je koncertom varaždinskog ansambla Camerata Garestin u glasovitoj bečkoj kapeli dvorca Hofburg.

Rektor kapele Hofburg Ernst Pucher pozdravljajući publiku izrazio je zadovoljstvo što se koncert održava u kapeli. Veleposlanik Hrvatske u Austriji Gordan Bakota naglasio je da je festival jedan od vrhunaca hrvatsko-austrijske kulturne razmjene, a nudi bogat i raznovrstan program, od klasične, jazz i pop do tradicionalne izvorne klapske glazbe.

Umjetnički voditelj festivala i voditelj Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb Davor Merkas kazao je uoči početka koncerta da je njegov program sastavljen od baroknih djela hrvatskih i talijanskih skladatelja te pokazuje da glazba na poznaje granice. Ovaj je koncert prvi od njih 13 u sklopu ovogodišnjeg festivala.

Ansambl Camerata Garestin izveo je program talijanske i hrvatske ranobarokne glazbe. Koncert je oduševio bečku publiku koja je hrvatske glazbenike nagradila burnim pljeskom tražeci bis.

Festival hrvatske glazbe traje do 11. prosinca u Beču.