Počeo 36. Interliber

Ovogodišnji 36. međunarodni sajam knjiga Interliber, na kojem se predstavljaju svi najvažniji domaći nakladnici, počeo je danas a trajat će do 17. studenoga na Zagrebačkom velesajmu.

Predsjednik Republike Ivo Josipović obišao je 36. međunarodni sajam knjiga i učila ocijenivši ga iznimno važnom manifestacijom koja pokazuje da knjiga nije mrtva kao što neki govore. Istina, postoji određena kriza izdavaštva, no uvjeren sam da će knjiga, bilo u tiskanom ili elektronskom obliku ostati temelj ljudske civilizacije, istaknuo je predsjednik Josipović, napomenuvši kako će on provesti dosta vremena na Interliberu.

Josipović je razgledao ponudu niza nakladnika, zadržavši se u kratkom razgovoru s nekima od njih. Izazvao je pozornost posjetitelja sajma, među kojima je tradicionalno prvi dan ujutro najviše mladih, a neki od njih su se s predsjednikom i fotografirali.

Interliber je jutros i počeo programima za škole i vrtiće, radionicama čitanja za djecu i promocijama slikovnica.

Voditelj Sajma Zoran Ušurić istaknuo je da je Interliber vodeća kulturna smotra na kojoj će se uz strane predstaviti i svi glavni hrvatski nakladnici. Ušurić je istaknuo kako organizatori i ove godine očekuju više od sto tisuća posjetitelja na Interliberu, dodajući da će sajam pratiti mnoge tematske izložbe, događaji, igraonice i predstavljanja novih knjiga.

Napomenuo je i da su organizatori ove godine produljili radno vrijeme Interlibera pa će tako radnim danom biti otvoren do 20 sati, a u petak i subotu do 21 sat.