Ranko Ostojić: Krv je pala zbog rakije

Vukovarski branitelj Darko Pajčić ozlijeđen je kada je sam pao na pod, a izmjereno mu je 2,7 promila alkohola, izjavio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Ostojić je time reagirao na prozivke Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zbog sukoba s policijom u kojem je Pajčić ozlijeđen nakon što je razbio dvojezičnu ploču na zgradi policijske postaje Vukovar.

Stožer poručuje "Želite kaos, a nećete ga dobiti" i traži ostavke

Krv je pala zbog rakije, to je moj prvi odgovor. To znači, Pajčić je imao 2,7 primila alkohola i prema vlastitoj izjavi sam je pao na pod. Pitajte gospodina, uostalom je u bolnici, je li to istina ili nije, rekao je Ostojić novinarima u Saboru. Na zahtjeve Stožera da podnese ostavku odgovorio je da je ne namjerava podnijeti. Neka ostavku daju oni koji uznemiravaju javnost ovakvim lažima, poručio je Ostojić.


Prebojana ploča s latinično-ćiriličnim natpisom

Nepoznati počinitelj noćas je prebojio dvojezičnu ploču s latiničnim i ćiriličnim pismom na zgradi u kojoj su uredi Vijeća nacionalnih manjina grada Osijeka, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava. S te zgrade u Kišpatićevoj ulici do sada je u dva navrata skinuta dvojezična ploča s latiničnim i ćiriličnim natpisom. Policija traga za nepoznatim počiniteljem. 

Robert Horvat pušten na slobodu

Četrdesetogodišnji vukovarski branitelj Robert Horvat, jedan od dvojice koji su jučer razbili dvojezičnu ploču na Policijskoj postaji u Vukovaru, zbog čega je bio priveden, pušten je na slobodu, potvrdile su jutros braniteljske udruge. Horvat, kojemu je nakon incidenta i sukoba s policijskim službenikom pozlilo i zatražio je liječničku pomoć, zadržan je jučer u policiji na kriminalističkom istraživanju. Sinoć je predan pritvorskom nadzorniku Vukovarsko-srijemske policijske uprave i, prema informacijama braniteljskih udruga, ubrzo i pušten. Kriminalističko istraživanje cijelog slučaja još nije dovršeno. 

Horvat je jučer zajedno s Darkom Pajčićem razbio dvojezičnu ploču na zgradi policijske postaje pri čemu je tijekom sukoba s policijskim službenikom Pajčić zadobio teže tjelesne ozlijede, a policijski službenik lakše. Pajčić je na liječnju u KBC-u Osijek, iz kojega je jučer priopćeno da je primljen s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga i krvnim ugruškom ispod tvrde moždane ovojnice te da je stabilan i izvan životne opasnosti. 


Policajac nije suspendiran

Vukovarska policija proslijedila je državnom odvjetništvu dosadašnja saznanja u vezi s jučerašnjim razbijanjem dvojezične ploče na policijskoj postaji, izvijestio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović, koji je potvrdio da je policajac u sukobu lakše ozlijeđen i opovrgnuo medijske navode po kojima je zbog svega što se dogodilo suspendiran. Kriminalistička istraga o tom slučaju, u kojemu je jedan od dvojice branitelja koji su razbili ploču teže ozlijeđen, još traje, kažu u policiji.

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara najavio je tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i nanošenja teške ozljede. Zahtijeva ostavku ministra unutarnjih poslova te načelnika policije u županiji i gradu.