GROZD: MZOS se licemjerno brine za učenike

Udruga Glas roditelja za djecu GROZD odgovorila je danas na pismo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) ravnateljima škola ocijenivši ga licemjernim u brizi da se učenicima ne nameće tuđi svjetonazor.

MZOS poziva škole da spriječe agitiranje u vezi s referendumom


Ministarstvo je svim ravnateljima škola uputilo pismo u kojemu ih poziva 'da spriječe svaki oblik mogućeg agitiranja i nametanja tuđeg svjetonazora učenicima', podsjeća GROZD pitajući koga ministar predstavlja ako je svjetonazor koji je potpisalo 750.000 građana tuđi svjetonazor.

Istodobno se već drugu školsku godinu sustavno, kroz četvrti modul zdravstvenog odgoja, svim učenicima u svim školama u Hrvatskoj nameće ideologija i svjetonazor vladajućih. Taj su svjetonazor odlučili nametnuti svima, pod svaku cijenu, gazeći volju naroda, pravila demokracije i pluralnosti, zakone i propise... U tom slučaju ne vrijedi 'poštovanje različitosti i tolerancija' na koje se Ministarstvo poziva u spomenutom pismu ravnateljima. Jedini zakon je zakon partije, jedini dopušteni  svjetonazor u Hrvatskoj je svjetonazor partije! Silno je to licemjerje, ističe GROZD.

Služi li naše školstvo odgoju djece ili ispiranju dječjih mozgova po partijskom modelu za koji smo se nadali da pripada nekim davnim vremenima, pita Udruga Glas roditelja za djecu u reakciji na pismo koje je ministar Željko Jovanović jučer uputio ravnateljima osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo je u pismu apeliralo na odgojno-obrazovne radnike da se suzdrže od iznošenja osobnih stajališta i rasprave o navednom pitanju, ističući da će bilo kakvo neprihvatljivo postupanje odgojno-obrazovnih djelatnika vezano uz referendum smatrati bitnom povredom radne obveze.