Posljednja Vidoševićeva investicija - video

Imanja i vile bivšeg predsjednika HGK Nadana Vidoševića i danas su pretraživani. Nakon što mu je sinoć određen jednomjesečni pritvor, doznalo se da je prije samo dva tjedna, u jeku afere, kupio petu vilu za malo manje od 300 tisuća eura. Njegova je imovina, kao i ona članova njegove obitelji, blokirana. No kako je moguće da gotovo dva desetljeća nitko nije ozbiljnije ispitivao odakle mu toliko bogatsvo?

Koliko zapravo ima postalo je pitanje svih pitanja. U imovinskoj kartici uoči predsjedničkih izbora nabrojio je sve što ima, no nije nabrojio što imaju članovi njegove obitelji.

Na površinu izlaze i činjenice da je često kupovao zemljište koje se nalazilo u negrađevinskoj zoni, a nakon nekoliko godina prerastalo bi u građevinsku zonu odlukama lokalnih vlasti.

Impresivna imovina bila je trn u oku i njegovu bivšem stranačkom kolegi, rivalu na predsjedničkim izborima 2009. godine. Cijeli život bio je samo državni namještenik. Dakle, nikada nije bio poduzetnik. Upozoravao sam da ne može biti kandidat za predsjednika Republike, najčasniju dužnost, čovjek koji je imao nerazmjernu imovinu prema svojim primanjima, kaže Andrija Hebrang.

Zanimljivo kako je to mnogima promicalo sve dok Vidošević nije završio u Remetincu. A sada do jučer prijateljski raspoloženi i mediji i politika od njega peru ruke i prije presude.