Bandić besplatno dodijelio prostor udruzi 'U ime obitelji'

Inicijativa 'U ime obitelji' prije samo tri mjeseca registrirala se kao udruga. Time je stekla pravo da od grada Zagreba dobije prostor prema povlaštenim uvjetima. Iako postoje udruge koje gradski prostor čekaju više od desetljeća, ova je za gradonačelnika Milana Bandića, čini se, od posebne važnosti i interesa. Iskoristio je svoje diskrecijsko pravo i udruzi 'U ime obitelji' dodijelio gotovo 70 četvornih metara u središtu Zagreba čim je to zatraženo.

Iako udruge prostor od grada dobivaju prema listi reda prvenstva, 'U ime obitelji' odlukom gradonačelnika Bandića čekanje je zaobišla. Bandić nije htio odgovoriti na pitanje prema kojim je kriterijima ta udruga dobila prostor, već je novinare uputio na Ured za upravljanje imovinom. A u tom uredu o kriterijima i ne znaju mnogo jer o svakoj udruzi odlučuje drugi ured. Nadležni ured je tromjesečno dužan sačiniti listu reda prvenstva ili, ako postoji neodgodiva potreba za radom neke udruge, predlaže dobivanje izvan liste reda prvenstva, izjavila je Gordana Mikulić, voditeljica Odjela za poslovni prostor i zakup prostora.

A udruga 'U ime obitelji', koja je registirana prije samo tri mjeseca, dovoljno je važna da na korištenje na godinu dana dobije tri prostorije u središtu grada te dvoranu od 60 četvornih metara za pripremu i organizaciju referenduma. I to bez ikakve naknade. Važna nije udruga Kelkope. Profesionalni plesni ansambl koji je, uz nastupe, obrazovao stotine mladih plesača. Odgovor od grada čeka 16 godina. Važni nisu ni mladi diplomirani biolozi iz udruga BIOM, BIOTEKA i HILA koji godinama rade na približavanju prirode ljudima. Iz BIOM-a tvrde kako su dobili rješenje da su drugi na listi čekanja, ali je od tada prošlo dosta vremena - izbori pa ljeto... 

Udruga 'U ime obitelji' nema problema s godišnjim dobima. Ni s kriterijima, koji su, prema mišljenju Ureda za upravljanje imovinom, jasni. Kad vi budete gradonačelnik onda ćete vi djeliti prostore prema svojim kriterijima, sad to još niste. Hvala vam na interesu, poručio je Bandić.