Noć kazališta - u svim kazalištima tražila se karta više

Tijekom pete Noći kazališta, koja je sinoć održana u 38 gradova diljem Hrvatske, izvedene su 133 predstave koje je pogledalo 50 tisuća gledatelja, izvijestili su organizatori. U programu su sudjelovale 94 institucije na 69 lokacija. Osim u predstavama, ljubitelji kazališne umjetnosti mogli su uživati i u šezdesetak popratnih programa poput druženja s glumcima, glazbenih performansa i izložbi. U svim kazalištima tražila se karta više.

Noć kazališta svečano je otvorena u Dječjem kazalištu Dubrava, koje je i inicijator manifestacije, plesnom predstavom "Neobični svjetovi" belgijske kazališne družine Mouvements Sans Frontieres. Ove se godine manifestaciji pridružilo osam zemalja (Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Slovačka, Srbija, Slovenija i BiH) pa je Europska noć kazališta održana u 55 gradova i 275 kazališta izvan Hrvatske.

Noć kazališta - program

Europska noć kazališta jedinstvena je kazališna noć, to je noć u kojoj se smijemo, plačemo, razmišljamo i veselimo, u njoj gledamo, vičemo, komentiramo, plešemo, plješćemo i učimo, na francuskom, bugarskom i slovenskom, u Pilsenu, Beču, Virovitici, jer slavimo, i ljubimo, i volimo glumca na pozornici, zvukove orkestra, boje reflektora, koji govore tko smo i što smo, poručila je voditeljica ureda Noći kazališta Nada Kruljac u najavi manifestacije.