Izložba ilustratora "Pijevog života" u Klovićevim dvorima

Izložbom ilustracija Tomislava Torjanca, koja se otvara večeras u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori, predstavit će se cjelovit opus tog traženog mladog umjetnika, koji se u svijetu proslavio ilustracijom romana Pijev život Yanna Martela.

U pet dvorana Klovićevih dvora izložit će se 108 autorovih radova, među kojima i veliki formati, što je rijetkost za ilustratore. Predstavit će se složene tehnike suvremene izrade ilustracija kombiniranjem ulja na MDF pločama, fotografija i digitalne obrade, dok će u popratnom programu autor sudjelovati u likovnim radionicama za djecu, srednjoškolce i odrasle.

Torjanac je 2006. bio nagrađen na velikom međunarodnom natječaju za ilustriranje novog izdanja romana Yanna Martela Life of Pi, a s tih četrdeset ilustracija postao je svjetski prepoznatljiv i tražen autor. Najčešće slika uljenim bojama u kombinaciji s digitalnom tehnikom. Izlagao je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te samostalno u Londonu. 

Torjanac je prošle godine osvojio Grand Prix 4. hrvatskog bijenala ilustracije, a prosudbena komisija nagradila ga je prijedlogom za održavanje samostalne izložbe. Njegova izložba u Klovićevim dvorima bit će otvorena do 15. prosinca.