"Psima ulaz zabranjen" Rodriga Garcie u ZKM-u

Temišvarsko narodno kazalište iz Rumunjske gostovat će u subotu u Zagrebu, gdje će u okviru ciklusa Europsko kazalište u Zagrebačkom kazalištu mladih izvesti predstavu "Psima ulaz zabranjen" jedog od najprovokativnijih redatelja današnjice Rodriga Garcije. 

Argentinsko-španjolski autor Rodrigo Garcia multimedijalni je umjetnik koji je zajedno sa svojom kazališnom družinom "Mesnica", postao poznat po spektakularnim predstavama u kojima kritizira kapitalizam, neoliberalizam i konzumerizam, ističe se na internetskim stranicama ZKM-a. 

Garcia je etablirani autor, čest i rado pozivan gost velikih francuskih i španjolskih kazališta, Avinjonskog festivala, Biennala u Veneciji, Kunstenfestivala u Bruxellesu. Također, dobitnik je brojnih kazališnih nagrada, među ostalim, i ugledne Europske nagrade za novu kazališnu realnost 2009., a gostovanje njegova autorskog projekta u ZKM-u prva je prigoda hrvatske javnosti za upoznavanje s njegovim bogatim opusom.

U autorskom projektu "Psima ulaz zabranjen" u izvedbi Narodnog kazališta Temišvar taj umjetnik sintetizira sve preokupacije kojima se godinama bavio, istražujući pitanje nesnošljivosti i nasilja. Tom predstavom on nas upozorava da živimo u razorenom društvu bez moralne vertikale, te potiče u gledateljima buđenje savjesti vezane uz devijantna socijalna ponašanja, ističe se u najavi gostovanja.