HNS odbacio navode da su primili nezakonitu donaciju

Iz HNS-a su odbacili medijske napise prema kojima je bivši član Uprave HAC-a Josip Sapunar, koji je sinoć pušten iz pritvora, u svojoj obrani pred optužbama za malverzacije u Hrvatskim autocestama navodno rekao kako je toj stranci 2007. nezakonito donirano oko milijun kuna.

HNS nikada ni od koga nije dobio nikakva novčana sredstva mimo zakona i zakonskih odredbi. Svi sponzori i donatori HNS-a, radilo se o privatnim ili pravnim osobama, u svakom trenutku su objavljeni i dostupni javnosti na našoj web stranici, ističe u priopćenju voditeljica HNS-ova PR ureda Renata Potočnik.

Jutarnji list danas je objavio kako je Sapunar istražiteljima navodno kazao da ga je Milivoj Mikulić, bivši pomoćnik tadašnjeg ministra prometa HDZ-ovca Božidara Kalmete, pred izbore 2007. pitao može li osigurati novac kao donaciju za HNS. Tada je, navodi Jutarnji, napravljena faktura između Igora Premilovca, vlasnika češke tvrtke Remorker International preko koje se prema optužbama USKOK-a navodno izvlačio novac iz Hrvatske gospodarske komore i HAC-a, te jedne tvrtke na oko milijun kuna kako bi ih se doniralo HNS-u.

Sapunar je, piše taj list, u svojoj obrani rekao da je udovoljio Mikulićevoj zamolbi i novac odnio tadašnjem visokopozicioniranom članu HNS-a Stanku Kovaču.