Hit predstava ZKM-a "S druge strane" gostuje u Francuskoj

Predstava "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića, jedna od uspješnijih predstava Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), gostuje od 21. do 23. studenoga na festivalu Mettre en Scene u Rennesu, u Francuskoj, čime nastavlja svoj niz uspješnih izvedbi u tridesetak vodećih europskih kazališta, od premijere 2006.

Francuski festival se u organizaciji Bretonskog nacionalnog kazališta iz Rennesa održava u devet gradova - Rennes, Saint-Jacques de la Lande, Bruz, Quimper, Lannion, Vannes, Brest, Saint-Brieuc i Lorient. Do 27. studenoga na festivalu će se izvesti 22 predstave, a posvećen je prerano preminuloj francuskoj dramskoj umjetnici Valerie Lang.

U nagrađivanoj ZKM-ovoj predstavi, koja se bavi životima četvero osamljenih ljudi čije priče nisu ni velike ni posebne, ali su njima najvažnije i jedino što imaju, glume Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Krešimir Mikić i Nikša Butijer.

Predstava će se izvesti u okviru međunarodnog programa festivala. Predstava "S druge strane" zadnji put je gostovala u Francuskoj u prosincu prošle godine u okviru festivala Pariška jesen i festivala Hrvatske u Francuskoj u Theatreu Colline, gdje je postignula veli uspjeh, ističe se u ZKM-ovoj najavi.