Dirigirajte simfonijskim orkestrom

Subota, 23. studenog 2013. u 10 i 12 sati
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Simfonijski orkestar HRT-a
Alan Bjelinski, dirigent

Koncert u 10 sati je rasprodan; zbog velikog interesa, maestro Alan Bjelinski i Simfonijski orkestar HRT-a pozivaju vas na još jednu izvedbu – u 12 sati!

Mlada osoba upoznaje orkestar zajednički je projekt Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske glazbene mladeži osmišljen s ciljem upoznavanja najmlađih slušatelja s raskoši instrumentarija velikog, simfonijskog orkestra. Ujedno je to i naziv djela koje je engleski skladatelj Benjamin Britten napisao 1946. s podnaslovom Varijacije i fuga na Purcellovu temu za potrebe obrazovnog dokumentarca naslovljenog Instrumenti orkestra, u kojem je sudjelovao Londonski simfonijski orkestar. Do danas je to ostalo jedno od najpopularnijih djela kojim djeca stječu uvid u organizaciju simfonijskog orkestra, raznolikost oblika, zvukovnosti i mogućnosti instrumenata.

Uz jedinstvenu mogućnost druženja s glazbenicima – članovima Simfonijskog orkestra HRT-a i maestrom Alanom Bjelinskim koje će potrajati 45 minuta i tijekom kojega će učenici, zaposlenici škola i obitelji imati prigodu čuti glasovito djelo Benjamina Brittena - moći će se i razgledati te isprobati instrumenti izloženi u foajeu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Škola koju će predstavljati najbrojnija publika, imat će priliku jednom svom učeniku na licu mjesta ostvariti san – moći će dirigirati velikim simfonijskim orkestrom!


Ulaznice po cijeni od 40 kn (za pretplatnike HGM-a i skupne posjete 30 kn) kupuju se na blagajni dvorane.