Tko je zimogrozan - pravac u kino Europa!

Za zanimljivu glazbeno-scensku predstavu u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije i glumaca kazališta Tvornica lutaka tražila se karta više.

Zima i Grozni likovi su na papiru koji silno žele postati crtani film. Nije im jasno zašto toliko dugo moraju čekati da bi uveseljavali najmlađe. Stvar uzimaju u svoje ruke i uz pomoć glazbe u izvedbi Zagrebačke filharmonije pronalaze put do istine.

Zagrebačka filharmonija je došla na jako dobru ideju da se spoji ovakva jedna priča o crtanim filmovima i nastajanju, da se spoji glazba i ajmo reć drama, kaže skladatelj Dubravko Polanović.

A drama traje tijekom cijele predstave. Hoće li se Zima i Grozni pridružiti svojim crtanim kolegama i oživjeti u crtiću ne zna se do samoga kraja.

Inspiraciju za svoj lik Nina Violić pronašla je na velikom ekranu. Otkad sam prvi puta gledala film Tima Burtona "Škaroruki Edvard" sam htjela igrati neki nedovršeni lik i to je to, projekt je kompliciran ali isto tako u nekoj svojoj jednostavnosti fora, izjavila je.

Stvarajući ovu predstavu scenaristica i redateljica Petra Radin prvi je put surađivala sa Zagrebačkom fiharmonijom. Predstavili smo sve grupe instrumenata kroz predstavu, djeca imaju priliku naučiti, svaki instrument smo nekako najavili, onda su ga oni mogli čuti

Predstava Zimogrozni namijenjena je ponajprije najmlađima. Kroz kakve sve pustolovine prolaze Zima i Grozni moći će se vidjeti i u kinu Europa sve do veljače.