London Calling Comedy Fair – Lisinski se smije

Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu sinoć je preplavio duh središnjeg Londona prve večeri dvodnevnog Međunarodnog festivala komedije u kojoj je nastup četvero stand-up komičara s britanske klupske scene do suza nasmijao hrvatsku publiku.

Festival pod nazivom London Calling Comedy Fair Lisinski se smije u Zagrebu ova dva dana predstavlja ponajbolje programe kazališta Soho Theatre, prestižne lokacije londonske komičarsko-kabaretske scene smještene u samom srcu slavne četvrti Soho.

Kanađanka jamajčanskog podrijetla s londonskom adresom Dana Alexander, Londončanin španjolskih korijena John Gordillo i mlada zvijezda u usponu Seann Walsh, koji u Britaniji ima i vlastiti televizijski show na postaji Comedy Central, zajedno s voditeljem programa Javierom Jarquinom, Novozelanđaninom južnoameričkih i kineskih korijena nastanjenim u Londonu, izveli su dvoipolsatni program vrhunske tipične anglosaksonske stand-up komedije, u kojoj nisu prezali od načinjanja društvenih tabua, prostih šala, ali i ponešto melodrame.

Njihov je program u Lisinski privukao mahom mlađu urbanu publiku, koja je njihove šale odlično razumjela i čitavo vrijeme reagirala smijehom, pljeskom i ovacijama.
Strani gosti pokazali su da su se dobro pripremili za nastup u Zagrebu jer su se šalama i smiješnim anegdotama doticali brojnih lokalnih obilježja i tema - novca, jezika, običaja, ali i lijepih žena.

London Calling nastavlja se danas nastupom talijanskog umjetnika Carla Jacuccija s predstavom "Vitamin" koja obuhvaća klaunovštinu, novi cirkus, pantomimu, fizički teatar i kabare.

U Maloj dvorani Lisinskoga nastupit će i mlada britanska umjetnica Bryony Kimmings s performanceom koji je mješavina monodrame, kabarea, komponiranja muzike, dokumentaraca i zvukovnih instalacija. Posljednja predstava festivala je "The lie-in King", vlastiti performance Seanna Walsha.