Uručene godišnje nagrade "Milka Trnina" za 2012.

Godišnje nagrade "Milka Trnina" za 2012. uručene su večeras na svečanosti u Hrvatskom glazbenom zavodu sopranistici Tamari Franetović Felbinger, pijanistici Katarini Krpan i basistu Lucianu Batiniću. Istoimenu diplomu dobio je orkestar Riječke filharmonije

Nagradu je utemeljilo Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika 1958. za posebno uspješan i zapažen nastup u Hrvatskoj za proteklu kalendarsku godinu. 

O dobitnicima te prestižne nagrade odlučio je stručni žiri u sastavu Pavle Dešpalj, Ida Gamulin, Vlatka Oršanić, Renata Penezić, Ljubomir Gašparović, Anđelko Krpan i Prerad Detiček, predsjednik HDGU.

U glazbenom dijelu nastupili su sopranistica Ivana Lazar i Pavao Mašić na čembalu uz pratnju Hrvatskog komornog orkestra kojim je ravnao maestro Josip Nalis. 

Prisjećajući se Milke Trnine, primadone na svjetskim glazbenim scenama, muzikologinja Jagoda Martinčević podsjetila je da je ove godine 55. obljetnica kako se dodjeljuje nagrada Milka Trnina. Dodala je i kako će uskoro biti 150. obljetnica njezina rođenja te 100. obljetnica njezine uloge Tosce u zagrebačkoj Operi.