Nova žalba - Nives će ipak dobiti "Kiklopa"?

Odvjetnik udruge Sa(n)jma knjige u Istri Rudolf Frančula danas je najavio da će u roku od osam dana Županijskom sudu u Puli uložiti žalbu na rješenje o ovrsi koje je Općinski sud donio 6. prosinca, a koja odgađa izvršenje ovrhe.

Naime, Općinski sud u Puli u rješenju od 6. prosinca naložio je udruzi Sa(n)jam knjige da najkasnije do 15. prosinca u Domu hrvatskih branitelja u Puli dodijeli nagradu Kiklop u kategoriji "Hit godine" za 2008. autorici najčitanije knjige te godine Gola istina Nives Celzijus. U protivnom slijedi kazna od 50 tisuća kuna, dok bi se odgovorna osoba, odnosno direktorica sajma Magdalena Vodopija, kaznila s pet tisuća kuna.

Ako ni tada ne postupe prema navedenoj presudi, slijedit će dvostruka kazna i tako unedogled. Kazna će se automatski naplaćivati blokadom njihovih privatnih i poslovnih računa putem Fine. Bude li ovo rješenje potvrđeno na drugostupanjskom sudu, Sajam knjiga uručit će Nives Celzijus "Kiklopa" u Domu hrvatskih branitelja, poručio je odvjetnik Frančula. Dodao je da je tek danas dobio rješenje Općinskog suda u Puli.