Mjuzikl "Monty Python's Spamalot" u Komediji

Mjuzikl "Monty Python's Spamalot" Erica Idlea i Johna Du Preza u režiji Igora Mešina premijerno će biti izveden u kazalištu Komedija.

Idleova glazbena komedija nastala je prema motivima iz filma "Monty Python i Sveti gral" nadahnutog srednjovjekovnim kronikama o kralju Arthuru.

Prema prijevodu Ivanke Aničić zagrebačkoj će publici montypythonovski humor prenijeti glumci Damir Lončar i Igor Mešin, Dražen Čuček, Đani Stipaničev, Dražen Bratulić, Saša Buneta, Ronald Žlabur, Renata Sabljak, Goran Malus, Ivica Zadro/Ljubo Zečević, Ervin Baučić/Adalbert Turner, Luka Bulić/Dragan Peka, Željko Duvnjak, Ivan Magud i drugi.

Također, u mjuziklu sudjeluju zbor i balet kazališta Komedije. Dirigent je Krešimir Batinić, scenografiju i dizajn svjetla potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, a koreograf je Bojan Valentić.

Većinu troškova snosit će sponzori, a manji dio kazalište. Licenciju nije lako dobiti, a da bi se uopće dobili notni materijali i prava, samo u pripreme uloženo je 200 tisuća kuna.

Više pogledajte u videoprilogu!