Počeo Artomat - nekonvencionalni umjetnički sajam

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika već četvrtu godinu organizira sve popularniji nekonvencionalni umjetnički sajam – Artomat.

U zagrebačkom Meštrovićevu paviljonu, takozvanoj Džamiji, svoje radove izlažu i prodaju dizajneri, ulični umjetnici, slikari, glazbenici.

Kreativnost, solidarnost i ljubav spojila je više od sto umjetnika Artomata. Nije važno biti obrazovan, nego biti inovativan. Umjetnici su podijeljeni u skupine, a nude sve - od odjeće do zubne paste.

Osim prodajnog dijela, ovaj sajam je i socijalno angažiran. Gospođe iz Kamenskog su zahvaljujući Artomatu prošloga Božića imale bogatiji blagdanski stol. Prošle godine Artomat nam je otvorio puno vrata, puno prilika smo kroz to dobile, jako smo zahvalni svim organizatorima koji su nam omogućili da dobijemo štand i ove godine i trudit ćemo se da opravdamo njihovo povjerenje, rekla je Đurđa Grozaj (Otvoreno Kamensko).

Također, na Artomatu možete sudjelovati i u kreativnim radionicama, performansima, predavanjima. Sajam traje do Badnjaka, a ulaz je besplatan.