Bebić o slučaju 'Planinska': Sanader je bio ljut

U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju 'Planinska' svjedočili su bivši predsjednik Sabora Luka Bebić i potpredsjednik Sanaderove vlade Slobodan Uzelac. Bebić je rekao da mu nisu poznate pojedinosti o prodaji zgrade u Planinskoj.

Jednom smo na skupu u Karlovcu raspravljali o tome jer su se sindikati Hrvatskih šuma žalili u vezi s tom prodajom, rekao je Bebić. To je bilo u izbornoj godini 2007. kada smo intenzivnije bili na terenu. Na sastanku smo bili ja, Sanader, Vitomir Begović, direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk, Petar Čobanković. Sastali smo se zbog pritužbi sindikata na Upravu Hrvatskih šuma. Ostao sam iznenađen Sanaderovom reakcijom. Bio je vrlo ljut i rekao: Kakvo kupovanje zgrade i opreme, ispričao je. Zaključio sam da Hrvatske šume nisu imale zeleno svjetlo za kupovinu. Sporna je bila oprema, osobito čizme, na kojima je bila oznaka 4 S, kazao je Bebić.

Potpredsjednik Sanaderove vlade Slobodan Uzelac posvjedočio je da je o problemu kupoprodaje zgrade u Planinskoj saznao iz medija. To je na vladi prošlo kao jedna od brojnih točaka, mimo moje posebne pozornosti, rekao Uzelac, koji je objasnio i kako su se donosile odluke te na koji je način usvajan dnevni red na užem kabinetu vlade.
Dodao je kako se ne sjeća da je Sanader o kupoprodaji zgrade u Planinskoj govorio na užem kabinetu ili na sjednici vlade.

Uz Sanadera, na optuženičkoj klupi su Stjepan Fiolić, koji je priznao da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj ulici bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije, te Mladen Mlinarević, čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego što ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja. Krivnju je priznao i tadašnji ministar regionalnog razvoja Petar Čobanković, koji je nakon nagodbe s USKOK-om osuđen na rad za opće dobro.