Tri kandidatkinje za ravnateljicu zagrebačkog MSU-a

Upravno vijeće zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) na sjednici će odlučivati između triju kandidatkinja te će oni koju odabere predložiti Gradu Zagrebu za dužnost ravnatelja.

U ponovljenim izborima za čelno mjesto muzeja kandidirale su se, iz MSU-a, dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnatelja Snježana Pintarić i viša kustosica i koautorica aktualnog postava Nada Beroš te ravnateljica Spomen-područja Jasenovac Nataša Jovičić.

Prethodno Upravno vijeće je u rujnu, kada se za mjesto ravnateljice prijavila samo Pintarić, dalo negativno mišljenje o njezinu programu ocijenivši ga krajnje neambicioznim. Stručno vijeće tada je poduprlo njezinu prijavu.

Dosadašnji član vijeća, kipar Petar Barišić nije reizabran na to mjesto, a umjesto njega imenovana je Ljubica Matijević Vrsaljko, koja je, kao i treća članica Bogdanka Srdić Vulpe u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, zastupnica s liste gradonačelnika Milana Bandića.

Prema riječima člana Upravnog vijeća MSU-a Tihomira Milovca, gradonačelnik bi mogao vrlo brzo donijeti odluku o novom ravnatelju nakon što mu Upravno vijeće predloži svojeg kandidata, s obzirom na to da osim njega više u tom izboru nema procedure.