Pintarić nova-stara ravnateljica MSU-a?

Za sada je završena bitka za Muzej suvremene umjetnosti. O novoj ravnateljici, nakon ponovljenog natječaja i tri pristigle prijave, jučer je cijelo popodne odlučivalo Upravno vijeće muzeja, premda se, tvrde neki sudionici natječaja, unaprijed znalo da će biti izabrana dosadašnja ravnateljica Snježana Pintarić.

Prije nepuna tri mjeseca Snježana Pintarić jedina se prijavila na natječaj za ravnateljicu MSU-a. Bio bi joj to četvrti mandat, ali je njezin program tad loše prošao na Upravnom vijeću. Od tri glasa, svoj joj nisu dali kustos Muzeja Tihomir Milovac i kipar Petar Barišić. Kako je Grad jedini vlasnik MSU-a, Bandićeva je trebala biti zadnja. 

Gradonačelnik je odlučio ponoviti natječaj, a Snježanu Pintarić, koja, nije tajna, ima njegovu potporu, imenovao je vršiteljicom dužnosti na godinu dana. Na ponovljeni je natječaj prije mjesec dana svoj program, uz onaj Snježane Pintarić, poslala i kustosica te suautorica stalne zbirke MSU-a Nada Beroš te ravnateljica Muzeja u Jasenovcu Nataša Jovičić.

Milan Bandić ovih će dana na stol i službeno dobiti odluku Upravnog vijeća i očito potvrditi Snježanu Pintarić za novu-staru ravnateljicu MSU-a.

Više o ovom "slučaju" pogledajte u videoprilogu.