"Carminom buranom" Lisinski ušao u peto desetljeće

I večeras će se slaviti 40-ti rođendan Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, i to tradicionalnim Filharmonijskim balom Zagrebačke filharmonije. Veliko slavlje traje tri dana. Počelo je još u subotu koncertom pijanističkog virtuoza Ive Pogorelića. Jučer pak dvije izvedbe Carmine burane Carla Orffa za dva klavira, udaraljke, soliste i zbor.

Nastupila je jedna od najistaknutijih hrvatskih pijanistica Pavica Gvozdić, koja je svirala i na otvorenju dvorane davne 1973. Za klavijaturom je bio njezin vršnjak, proslavljeni klavirski virtuoz Vladimir Krpan, koji je također bio svjedok aktivnih godina u Lisinskom.

Ravnatelj dvorane Dražen Siriščević rekao je da je program proslave 40. rođendana dvorane posvećen upravo naraštajima onih koji su u nju utkali svoj život, te poručio - Svi za Lisinski, Lisinski za sve!

Koncertna dvorana Lisinski za novu kalendarsku godinu najavljuje atraktivne koncerte. Bogat program pod krilaticom "Povucite svijet za uši" počinje već u veljači gostovanjem glasovite Češke filharmonije.