'Kralj lavova' najunosnija predstava na Broadwayu u 2013.

Disneyev mjuzikl Kralj lavova, koji se već 16 godina prikazuje u Minskoff Theatreu, proglašen je najunosnijom predstavom na Broadwayu u 2013. sa zaradom od gotovo 97 milijuna dolara tijekom protekle godine, prenosi BBC.

Kralj lavova prikazuje se u Minskoff Theatreu od 2006. Najunosnija je broadwayska predstava svih vremena i prvi broadwayski show koji je od postavljanja na scenu i početka prikazivanja zaradio više od milijardu dolara. Zanimljivo je i da se od ovog Disneyeva mjuzikla na Broadwayu dulje prikazuju samo Chicago, Mačke i Fantom u operi. Uspjeh Kralja lavova posebno je važan s obzirom na činjenicu da se na Broadwayu nalazi pet većih kazališta od Minskoff Theatrea. Predstava se prikazuje i u Londonu od 1999.

Drugi po zaradi tijekom proteklih 12 mjeseci bio je mjuzikl The Book of Mormon s 90,4 milijuna dolara, a predstava Čarobnjak iz Oza, koja se prikazuje desetu godinu zaredom, prvi je broadwayski mjuzikl koji je zaradio tri milijuna dolara u samo tjedan dana.

Prema podacima Broadway League, nacionalne strukovne udruge za broadwaysku kazališnu produkciju, 2013. obilježila je veća potražnja za ulaznicama za predstave, veći interes za predstave te uvođenje luksuznih sjedala u kazališta.