USKOK Šegona prepustio policiji 2010., ona još na tome radi!

USKOK je večeras priopćio da je prijavu protiv sadašnjeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona policiji prepustio još 2010. te da je policija od Porezne uprave zatražila nadzor nad njegovom imovinom.

Iako su poslali čak tri požurnice, nadzor do danas nije proveden.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je USKOK da je porezni nadzor u tijeku, objavljeno je na internetskim stranicama DORH-a.

Šegon više nije direktor tvrtke koja je predmet nadzora, već je, nakon što je postao državni dužnosnik, sve svoje poslove prenio na određena odvjetnička društva.

Iako ministar financija Slavko Linić tvrdi da je Šegon vlasništvo nad svojim tvrtkama prenio na odvjetnički ured, na stranicama sudskog registra vidljivo je da tvrtkama upravlja Šegonov sin, što je HRT-u i on sam potvrdio u telefonskom razgovoru. Ja upravljam svim tvrtkama, izjavio je Toni Šegon.

Sporno je i to što je Šegon kao predstavnik Ministarstva financija sudjelovao u privatizaciji vodećega korčulanskog hotelskog poduzeća HTP Korčula, a njegova se obitelj bavi luksuznim turističkim biznisom upravo na Korčuli.

Sve ovo nameće pitanje: Je li pomoćnik ministra financija Branko Šegon iskoristio položaj kako bi pogodovao svojim tvrtkama?