'Daily Struggle' u Galeriji Prsten HDLU-a

Galerija Prsten HDLU-a do 26. siječnja ugostit će radove sedmero umjetnika okupljenih oko teme "Daily Struggle", kojom su oni propitivali "svakodnevnu borbu" s kojom se ljudi suočavaju, ali ne u smislu "velikih životnih pitanja" ili borbe za preživljavanje, već borbu koja čini zbroj svih malih događaja ili teškoća koje smo primorani rješavati iz dana u dan.

Bez obzira na to jesam li pametan ili glup, bogat ili siromašan, svaki se dan moram suočiti s raznim problemima koje moram riješiti, i upravo sam takve, manje probleme želio staviti u fokus izložbe, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Paul Horn, jedan od umjetnika i kustos izložbe.

Svoje će radove izlagati hrvatska umjetnica Ana Elizabet i šestero austrijskih umjetnika: Sandra Fockenberger, Paul Horn, Hund&Horn, Ursula Huebner, Alfred Lenz i Moritz M. Polansky.

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, ali u Galeriji PM, u utorak, 14. siječnja, otvara se izložba Stipana Tadića, umjetnika koji je prije četiri godine započeo projekt utemeljen na svakodnevnom crtanju portreta. Portreti nastaju iz specifičnih situacija u kojima se našao. Među njima su i oni nastali tijekom njegova boravka na rezidenciji u Parizu, gdje je zabilježio svoje obilaženje velikih galerija i muzeja te komunikaciju s umjetnicima iz cijelog svijeta, te radovi s nedavnog rezidencijalnog boravka u Abu Dhabiju.