Nastavljaju se razgovori o privatizaciji HŽ Carga

HŽ Cargo danas je izvijestio na svojim internetskim stranicama da se nastavak razgovora o privatizaciji s predstavnicima rumunjske Grampet Grupe očekuje ovog ili sljedećeg tjedna, a Grampet je potvrdio da je dobio poziv za nastavak razgovora.

U obavijesti, koju je objavilo i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, navodi se kako bi se u nastavku pregovora s rumunjskim partnerima trebao postići dogovor o određenim pojedinostima ugovora i ispunjavanju uvjeta za preuzimanje tvrtke u okvirima dane ponude.

U HŽ Cargu i Ministarstvu očekuju da bi se do kraja mjeseca mogao postići konačan odgovor vezan uz privatizaciju HŽ Carga.

U obavijesti se dodaje kao se, s obzirom na poteškoće u kojima se tvrtka nalazi i važnost rješavanja stanja u cijelom željezničkom sektoru, razmišlja i o alternativnim rješenjima u slučaju neuspjele privatizacije.

Kao odgovorni vlasnik, Vlada Republike Hrvatske razmatra i druge modele rješavanja situacije u HŽ Cargu i u slučaju da će to biti potrebno, pristupit će razradi drugačijeg modela rješavanja stanja u tvrtki, kaže se u obavijesti.