Nije dovedeno u pitanju funkcioniranje kulturnih institucija

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić razgovarali su u Ministarstvu kulture o nizu projekata važnih za razvoj kulturnih institucija i ukupne kulturne ponude u gradu Zagrebu.

Gradonačelnik je na sastanku rekao da je trenutačna zabrana novih zapošljavanja u zagrebačkim kulturnim institucijama samo u funkciji provedbe kontrole i utvrđivanja stanja, ustvrdivši kako njome neće biti dovedeno u pitanje funkcioniranje nijedne kulturne institucije, kao ni realizacija započetih i planiranih programa.

Gradonačelnik Bandić je, naime, 2. siječnja donio odluku o zabrani zapošljavanja u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba i gradskim ustanovama koje se financiraju iz Proračuna Grada Zagreba kojom se zabranjuje bilo kakav oblik zapošljavanja, kao i sklapanje ugovora o autorskom djelu i ugovora preko Student servisa.

Na sastanku je dogovoreno da se pristupi zajedničkom osnivanju ustanove Kazališta slijepih i slabovidnih osoba. Kada je riječ o obnovi i revitalizaciji objekata industrijske baštine potvrđena je suradnja u obnovi prostora poput Gredelja, Paromlina i Gorice. 

Dogovoreno je i da će Ministarstvo pružiti svu potrebnu logistiku potrebnu za razvoj projekata za apliciranje na Europske fondove.