"Tri sestre" otvorile kalendarsku godinu "Gavelle"

Sinoć u je zagrebačkom Dramskom kazalištu "Gavella" premijerno prikazan klasik Antona Pavloviča Čehova "Tri sestre". Glasovitu dramu na scenu je postavio nagrađivani makedonski redatelj Slobodan Unkovski, koji prvi put režira u Hrvatskoj.

Nova Gavellina predstava prikazuje aktualnost osjećaja propuštenih prilika, samoće i depresije. Stoga su se redatelj i glumački ansambl složili u jednom - da naprave predstavu o protoku vremena, o tome kako vrijeme melje ljude i kako je komplicirano živjeti

Slobodan Unkovski vrlo je dobro pokazao kak su Čehovljevi junaci tragikomični kad postanu svjesni prolaznosti svojih života, i zato pogotovu u prvom dijelu kad tri sestre i svi oko njih hvataju zadnje trenutke zabave
"U Moskvu, u Moskvu!". To je krik u kojem sve čeznu u nekoj vrsti mesijanskog očekivanja. No, ona će za njih ostati nedosanjan san, kaže Gordana Ostović, kazališna kritičarka Hrvatskog radija. 

Taj osjećaj života zapravo su jako dobro prikazale tri setre Jelena Miholjević, Ivana Roščić kao i Dijana Vidušin koje se najviše smiju onda kad im je najteže i upravu u drugom dijelu i najače puknu. Nakon "Četvrte sestre" Janusza Glowackog, tako su, na radost gledatelja, u "Gavellu stigle i prve tri sestre Antona Pavloviča Čehova, koje je publika ispratila dugotrajnim pljeskom i ovacijama.