Projekcije - slika djelića svijeta psihoterapeuta

Film Projekcije Zrinka Ogreste, slika djelića svijeta psihoterapeuta koji su prikazani realno, kao ljudi s manama, predrasudama i ograničenjima, večeras je imao svoju premijeru u zagrebačkom kinu Europa, a od 23. siječnja počinje se prikazivati u kinima.

Film je formalno i naoko neobičan jer se događa u jednom prostoru i neprekinutom slijedu što se danas rijetko radi, ali nije nikakav artistički bauk ili hermetički film i moći će ga pratiti svatko tko dođe u kino, rekao je Zrinko Ogresta za Hinu. To je pravi mali kino film osobitog autorskog pristupa i čvrste priče, u kojoj su posebno zanimljivi odnosi među likovima, dodao je.

U Projekcijama glume Jelena Miholjević, Bojan Navojec, Polona Juh, Ksenija Pajić, Doris Šarić-Kukuljica, Ksenija Marinković, Luka Petrušić i Jasna Bilušić. Film je snimljen u produkciji Interfilma i koprodukciji s HRT-om, a sufinancirao ga je HAVC.

Film je praizveden na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Puli, nakon čega je dobio pohvale filmske kritike, a prošli tjedan je imao pretpremijernu projekciju u Zagrebu nakon koje je održana tribina s hrvatskim psihoterapeutima, psihijatrima i psiholozima.