Montažstroj poziva na audiciju za zbor - prijave do 30. siječnja

Umjetnički kolektiv Montažstroj pokreće novi projekt u kojem želi istražiti tko su "mali ljudi" među nama i mogu li oni prijeći granice koje im društvo nameće, te poziva "sve one koji su spremni zapjevati borbene pjesme politički nekorektnog sadržaja" da se do 30. siječnja prijave na audiciju za "Zbor malih ljudi".

Cilj projekta "Mali čovjek želi preko crte" je okupljanje zbora koji će ujediniti svoje glasove i nastupiti 14., 15. i 16. ožujka u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade Pogon Jedinstvo.

Prijave se šalju na e-mail adresu mali.covjek@montazstroj.hr, a uz osnovne podatke, ime, prezime, dob, zanimanje i telefonski broj, kandidati moraju dati i kratku informaciju o svom dosadašnjem pjevačkom iskustvu. Audicija će se održati 1. veljače.  

Montažstroj će u novom projektu ispitati može li glazba postati oruđe zagovora i izravnog poticanja na društvene promjene, piše u najavi projekta.

Na sličan način Montažstroj je 2012. pronašao sudionike projekta o međugeneracijskoj solidarnosti "55+ Godine (ni)su važne" koji je rezultirao uspješnom kazališnom predstavom i dokumentarnim filmom. "Mali čovjek" je na tragu angažiranih projekata Montažstroja, kojim on djeluje kao kazalište obespravljenih.