"Libreto" - vječno traganje za uzbuđenjima

Drama "Libreto" Irene Škorić u režiji Saše Broz prvi će put biti postavljena na kazališnu scenu. I to na splitsku, u nedjelju, 2. veljače. "Libreto" govori o ljubavi, emocionalnoj zasićenosti i vječnom traganju za uzbuđenjima.

Emotivne drame ljubavnih parova iz svijeta građanskog jet seta i podzemlja potpuno su iste. Kada se nađu na pozornici, životnoj ili kazališnoj, sukob je neizbježan. Posebice ako oba para preispituju svoje odnose, vjernost, snagu privlačnosti.

Redateljica Saša Broz odabrala je "Libreto" Irene Škorić jer je htjela, kaže, publiku rasteretiti svakodnevice. Irena Škorić za "Libreto" je dobila 2. nagradu na natječaju "Marin Držić". Praizvedba hrvatskih dramskih tekstova jedan je od ciljeva splitskoga kazališta, a glumcima poseban izazov.

Erotika i seksualnost snažno obilježavaju predstavu. Dva po svemu različita ljubavna para izmjenjuju se u vječnoj igri muško-ženskih odnosa. Nedostatak hrabrosti ili iskrena emocija, na kraju drame svi ostaju gdje su i bili, u dotadašnjem životu uz istoga partnera.