Milanović: Rekonstrukcije Vlade neće biti

Rekonstrukcije Vlade neće biti! Izjavio je to predsjednik Vlade Zoran Milanović u Dubrovniku nakon svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana grada, odnosno početka Feste svetoga Vlaha. Zasmetalo ga je pitanje novinara kojeg je zanimalo hoće li biti još čistki, misleći na Slavka Linića te šefa HBOR-a Antona Kovačeva.

Premijer ipak nije izravno odgovorio ima li ministar Linić i dalje njegovu potporu. Ovo nije Sovjetski Savez da bismo govorili o čistkama. Nema nikakve priče o odnosima s bilo kim. Vlada je tim i taj tim vodim ja. Stojim iza onoga što sam rekao prije dva dana - idemo dalje raditi, izjavio je Milanović.

Vesna Pusić poduprla je premijerove kriterije. Oni su visoko postavljeni, mi ih poštujemo i to homogenizira Vladu, rekla je. HNS-u vjerojatno odgovara što je slučaj Šegon privremeno skrenuo pozornost s njihovih unutarstranačkih previranja. Na pitanje novinare boji li se povratka Radimira Čačića u politiku, Pusić je odgovorila: Ni najmanje! Dodala je da se s Čačićem nije susrela i da to ne planira. Ako ga negdje sretnem, popit ćemo kavu, ali male su šanse za to, poručila je.

Trese li se fotelja ministra financija?

Čelnici SDP-a okupili su se na stranačkom skupu u Zadru. Poručili su da su na pola mandata odlučili aktivnije kontaktirati sa svojim članstvom. Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić na pitanje o mogućoj rekonstrukciji Vlade odgovorila je da je to pitanje samo za premijera. Jedini on o tome može dati odgovore. Još jednom vam kažem, što se tiče rekonstrukcije, kako nas je premijer odabrao kao svoje suradnike u Vladi, tako može odlučiti da bilo tko od nas bude zamijenjen, dodala je Opačić.

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan rekao je da u ovom trenutku tim i ekipa rade dobro te da stvari funkcioniraju. U ovom trenutku mi smo pripremili uistinu kvalitetne reformske poteze za koje smatramo da će ove godine donijeti rezultate i da ćemo s gospodarskim rastom biti u plusu, što je glavna zadaća jer ona otvara nova radna mjesta u Hrvatskoj, izjavio je Dragovan. Upitan treba li se ministar Slavko Linić bojati za svoju funkciju, ponovio je da o tome ne odlučuje te da ne može odgovoriti na to pitanje.