54 posto građana želi Ivu Josipovića za predsjednika

Da se sada održavaju izbori za predsjednika Republike, 54 posto građana glasovalo bi za Ivu Josipovića, a njih 24 posto za Kolindu Grabar Kitarović. Željka Markić dobila bi 4,2, a Ivica Vrkić 3,1 posto glasova. Pokazalo je to redovito mjesečno istraživanje CRO Demoskop agencije Promocija plus.

Ako se ovi podaci usporede s podacima iz siječnja ove godine - Josipoviću je rejting porastao 2,3 posto, Kolindi Grabar Kitarović 6,6 posto, a Željki Markić 1,1 posto.

Zanimljivo je i da bi za Josipovića glasovalo 24 posto glasača koji preferiraju HDZ. Za Grabar Kitarović glasovalo bi 22 posto 'laburista, 24 posto pristaša 'Nacionalnog foruma' te 36 posto simpatizera 'Hrasta'.

Željku Markić na čelu države željelo bi vidjeti 8,5 posto pristaša HDZ-a te 36,4 posto Hrasta. Za nju ne bi glasovao nijedan simpatizer SDP-a, Hrvatskih laburista, HNS-a, ORaH-a, HSU-a, HSLS-a, IDS-a i NL Ivana Grubišića.

Istraživanje je provedeno na na uzorku od 1300 ispitanika. Provedeno telefonski (CATI metodom) od 1. do 4. veljače 2014. Obuhvaćena su 154 naselja iz svih županija.