Cro Demoskop: Smanjuje se potpora i SDP-u i HDZ-u

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama građana Cro Demoskop pokazuje blago smanjenje potpore dvjema najvećim hrvatskim strankama te postupno povećanje potpore novim strankama i listama.

SDP je i dalje najjača stranka. Drži prednost pred HDZ-om od 3%. Slijede ih Laburisti koji prelaze izborni prag. HNS-u, koji je na četvrtome mjestu, najviše je opala popularnost, za gotovo 1% u odnosu na prošli mjesec. Nacionalni forum Nikice Gabrića ima sve bolji rejting, baš kao i Orah Mirele Holy.

Predsjednik Republike Ivo Josipović čvrsto drži prvo mjesto na ljestvici najpopularnijih političara. Slijedi ga Slavko Linić, kojeg je afera Šegon ipak okrznula pa mu je popularnost pala za 3,5%. Najveći skok ostvarila je Mirela Holy, sa šestog mjesta prošli mjesec stigla je na treće i tako iza sebe ostavila premijera.

Istraživanjima popularnosti Karamarko ne pridaje veliku važnost

Redoslijed na ljestvici najnegativnijih ne mijenja se mjesecima. Tomislav Karamarko, premda mrvicu manje nepopularan nego prošli mjesec, i dalje je na prvome mjestu. Slijede ga Zoran Milanović i Slavko Linić.

U ovom istraživanju već dugo nema kategorije odlikaša. Predsjednik je dobio graničnu četvorku, a Sabor i Vlada provukli su se s čvrstim dvojkama.

Građani podijeljeni u vezi s općim štrajkom