Budžet nula kuna, gledatelja već 1500!

Za razliku od tzv. velikih filmaša, oni "mali" se u filmsku avanturu znaju upustiti s proračunom od - nula kuna. "Mali div" - prvi zadarski igrani film - uz ponekog profesionalca, stvarali su pune dvije godine uglavnom amateri i to uz pomoć više od 300 statista.

Nakon ovoljetne premijere na Avantura film festivalu, tražila se karta više, a od danas, 10. veljače film se može pogledati u Kazalištu lutaka, i tako najmanje sedam dana. Sukladno poruci filma, sav prihod od karata namijenjen je bolesnoj zadarskoj djeci.

Branimir Čakić radi kao knjižničar. Voli knjige, ali film još više. Scenarist je Malog diva. Iza njega pothvat, ali i pozamašan minus na njegovu računu. Uspio je napraviti igrani film, bez ikakve potpore. 

Glavni glumac Enio Meštrović utjelovio je Zadranina, čudaka koji recimo, miče puževe s prometnice kada ih vidi. Za mnoge, luđak, kaže glavni glumac, inače poznati zadarski performer, koji živi od maslinarstva. Nije mu bio problem uživjeti se u ulogu. I njega, tvrdi, u životu, sugrađani ili simpatiziraju ili smatraju čudnim.

Zanimljivi glumci, originalan zadarski proizvod pun entuzijazma. A i zarada od ulaznica od 25 kuna ide u humanitarne svrhe. Mladi redatelj Igor Goić, govoreći o kvaliteti filma, iskren je: Pet ljudi će reći da je dobar film, pet da je loš.

Ali kako je to zadarski dugometražni prvijenac, valja mu progledati kroz prste. I ne zaboraviti, da niti kune nisu dobili, a samo u dvije projekcije ovoga ljeta pogledalo ga je gotovo  tisuću i pol ljudi. I oni s proračunima u milijunima kuna mogu im pozavidjeti.