Natječaj za intendanta HNK u Zagrebu 14. veljače

Natječaj za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu bit će raspisan na sjednici Kazališnog vijeća 14. veljače. Trajat će 30 dana, a zatim će se u roku od 45 dana imenovati novi intendant zagrebačke nacionalne kazališne kuće.

Potvrdio je to Hini pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević. Prema izmijenjenom zakonu, intendanta HNK u Zagrebu imenuje Vlada, na zajednički prijedlog ministra kulture i zagrebačkog gradonačelnika. Natječaj za imenovanje intendanta raspisuje i provodi Kazališno vijeće, što će i učiniti na sjednici koja će se održati 14. veljače, rekao je Stojsavljević, koji je ujedno predstavnik Ministarstva u Kazališnom vijeću.

Natječaj će raspisati Kazališno vijeće u sadašnjem sastavu, s obzirom na to da mu odlukom o izmjenama i dopunama statuta HNK od 29. studenoga prošle godine, mandat i dalje traje. Naime, tom je odlukom propisano da do konstituiranja Kazališnog vijeća, sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o kazalištima, traje mandat članovima Kazališnog vijeća koji su imenovani i izabrani sukladno Zakonu o kazalištima i statutu HNK.

Najkasnije u roku od 15 dana od isteka natječajnog roka Kazališno vijeće je obvezno dostaviti cjelokupnu natječajnu dokumentaciju ministrici kulture Andreji Zlatar Violić i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Nakon isteka natječajnog roka, u roku od 45 dana obavit će se imenovanje intendanta zagrebačkog HNK sukladno statutu.

Novoimenovani intendant stupa na dužnost nakon što zaprimi odluku Vlade o imenovanju. Potom sklapa ugovor o radu te obavlja primopredaju s v. d. intendanta.