Saša Broz više nije ravnateljica Opere riječkog HNK

Saša Broz, ravnateljica Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca, podnijela je ostavku, koju je intendantica riječkog HNK Nada Matošević Orešković prihvatila.

Broz je u priopćenju za medije izvijestila kako je zatražila raskid ugovora o radu na određeno vrijeme, odnosno podnijela ostavku na mjesto ravnateljice Opere.

S obzirom na to da se program radi kojeg sam prihvatila mjesto ravnateljice i koji sam planirala neće realizirati do kraja mojeg mandata, ostanak na toj poziciji u teatru više nema svrhu, navela je.

Saša Broz novinarima nije željela dati dodatna objašnjenja o svojoj ostavci, o kojoj je medije izvijestila priopćenjem, doznaje se od glasnogovornice riječkog HNK Milene Jerneić.

U priopćenju je zahvalila svim kolegama i suradnicima koji su surađivali s Operom riječkoga HNK tijekom njezina mandata te medijima na, kako je istaknula, više nego korektnom praćenju njezina rada.

Intendantica riječkog HNK Matošević Orešković, prihvativši ostavku, poželjela je Saši Broz sreću u budućem umjetničkom radu i karijeri.