Priča o zvuku - predstava za djecu od jedne i pol godine

Mala scena već cijelo desetljeće producira predstave za najmlađu publiku - onu od dobi jedne i pol do pet godina. U tom ciklusu nastala je predstava - Priča o zvuku  - autorskoga kolektiva SKROZ - Nore Krstulović i Vedrana Peternela. Premijera je sutra, 13. veljače.

Kako bez riječi, zvukom i pokretom, ispričati priču djeci od godinu i pol? Dvije mlade glumice koje igraju u alternaciji, Mateja i Tina, daju sve od sebe i to pod autorskom i redateljskom palicom Nore Krstulović i Vedrana Peternela. 

Želja je autora pomaknuti granice percepcije zvuka i uspješno komunicirati kako s djecom koja čuju i vide, tako i s onom koja imaju probleme u razvoju sluha ili vida.

Djeca već u kolijevci znaju kada im neki zvuk dolazi odostraga ili s desne ili s lijeve strane, ne znaju točno s koje distance je zvuk, kaže Vedran Peternel.

Priča o zvuku peta je predstava Male scene namijenjena najmlađoj publici. Dok je vani uobičajeno raditi predstave za bebe te europske trendove kod nas prati samo ovo kazalište.

A predstava "MOJ DUH", autorski projekt Pascala Ramberta, u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih bit će premijerno izvedena u subotu, 15. veljače. Predstavu su predstavili u emisiji Hrvatska uživo francuski redatelj Pascal Rambert te glumci Anđela Ramljak i Mateo Videk. Pogledajte videoprilog.