Novi roman Stephena Kinga izlazi u studenom

Revival, najnoviji roman popularnog američkog majstora horora, 60-godišnjeg Stephena Kinga bit će objavljen 11. studenoga, a u njemu se pisac bavi Bogom, vragom i demonima.

Roman, koji bi trebao biti objavljen istodobno u Velikoj Britaniji i SAD-u, King je najavio na svojoj službenoj web stranici stephenking.com navodeći kako je riječ o djelu u kojemu se isprepliću sudbine mladića i njegova susjeda svećenika te njihovih demona s kojima se obojica moraju suočiti.

Prije pola stoljeća u gradiću u Novoj Engleskoj dječak se igrao s figuricama vojnika kada je na njega pala sjena. Jamie Morton podigne glavu i ugleda dojmljiva muškarca, novog svećenika. Charles Jacobs, i njegova prekrasna žena, iz korijena će promijeniti lokalnu crkvu..., stoji u najavi romana na spomenutoj stranici.

Kada tragedija pogodi svećenikovu obitelj, karizmatični propovjednik odriče se Boga i odlazi prognan iz grada. S druge strane, dječak odrasta progonjen vlastitim demonima, napušta dom da bi 20-ak godina poslije ponovno sreo Charlesa Jacobsa. Dvojica muškaraca sklapaju savez, a Jamie otkriva da riječ revival (oživljavanje) skriva mnoga značenja.

King je dosad napisao više od pedeset romana prodanih u više od 350 milijuna primjeraka diljem svijeta. Po njegovim je djelima snimljeno desetak filmova, među kojima su Carrie, Isijavanje, Groblje kućnih ljubimaca, Misery, Iskupljenje u Shawshanku te Zelena milja.

Usto, King je za 3. lipnja već prije najavio i novi kriminalistički roman Mr. Mercedes.